14 Μαΐ 2009

Σκοπός

Ο σκοπός αυτού της ιστοσελίδας είναι να συμβάλει στην δωρεάν εξάπλωση της γνώσης.Όπως είναι ήδη γνωστό το ίντερνετ χρησιμοποιείται όλο και ποιο συχνά ως μέσο πληροφόρησης για χιλιάδες γνωστικά αντικείμενα. Αυτή την δυνατότητα του ίντερνετ έχουν αρχίσει να εκμεταλλεύονται τα ξένα πανεπιστήμια είτε για δεοντολογικούς είτε για διαφημιστικούς λόγους προσφέροντας χιλιάδες μαθήματα μέσω ίντερνετ εντελώς δωρεάν.

Ο σκοπός αυτού του ιστολογίου είναι να συμβάλει στην δωρεάν πρόσβαση και εξάπλωση της γνώσης μέσω ιντερνετ.Όπωςίσως γνωρίζετε, υπάρχουν στο ιντερνετ πολλά πανεπιστήμια και κολλέγια από όλο τον κόσμο που προσφέρουν ολόκληρες σειρές μαθημάτων δωρεάν σε γραπτή μορφή, ή με την μορφή audio ή βίντεο.

Οι λόγοι για τους οποίους τα ξένα πανεπιστήμια άνοιγουν σιγά-σιγά τις μέχρι πρόσφατα ερμητικά κλειστές πόρτες τους είναι α)δεοντολογικοί-πιστεύουν ότι το δικαίωμα στην γνώση ανήκει σε όλους, β)διαφημιστικοί-θεωρούν ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσουν φοιτητές, γ)προετοιμάζουν το έδαφος για προσφορά πτυχίων και μεταπτυχιακών σπουδών αποκλειστικά μέσω ιντερνετ.

Όσο για μένα ελπίζω αυτή η ιστοσελίδα να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους τους εραστές της γνώσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις, σκέψεις, σχόλια, ή ιδέες ο χώρος αυτός σου ανήκει. Αν έχεις υλικό το οποίο θα ήθελες να δημοσιευτεί για μια πραγματικά ελεύθερη εκπαίδευση χωρίς φράγματα παρακαλώ επικοινώνησε μαζί μου. Αν πιστεύεις σ' αυτή την προσπάθεια και μπορείς να προσφέρεις μετάφραση στα ελληνικά η ευγνωμοσύνη όλων μας θα σου ανήκει!